Hit enter after type your search item

“Purukumilla me paikkaamme sen” ja muut polkupyörän renkaiden korjausvinkit

You are Reading..

“Purukumilla me paikkaamme sen” ja muut polkupyörän renkaiden korjausvinkit

Lähes jokaisen suomalaisen ensimmäinen ajoneuvo on polkupyörä. Polkupyörällä ajaminen opitaan heti sen jälkeen, kun on opittu kävelemään. Ensimmäinen polkupyörä on huoleton kolmipyörä, jossa useimmiten on renkaat tai pyörät, joita ei täytetä ilmalla. Seuraavaksi hankintaan pienikokoinen oikea polkupyörä apupyörillä, jolla sitten opitaan hallitsemaan tasapainoa, joka on pyöräilyn a ja o.

Tällainen oikea polkupyörä on jo varustettu ilmatäytteisillä renkailla, jotka parantavat ajomukavuutta vaimentaen tien epätasaisuuksia. Vaikka tämä on mukavaa, tuo se mukanaan myös ongelman; ilman saattaa karata renkaasta, mikä lopettaa pyöräilynautinnon kerralla. Ilma, kuten vesikin, vaatii täysin tiiviin säiliön, jotta se säilyttää ylipaineen, joka saa renkaan kovettumaan. Tavallisen kaupunkipyörän renkaiden ilmanpaine on noin 3,5 baaria, mikä tarkoittaa 3,5 kertaa ilmakehän painetta. Jos tämä paine pääsee karkaamaan renkaasta, jonka venttiili on ehjä, on edessä renkaan paikkaus tai renkaan vaihto.

Jos rengas on päässyt tyhjäksi, kannattaa ensin tarkistaa, että venttiili, jonka kautta rengas täytetään ilmalla, on ehjä. Perinteisesti venttiilin ilmanpitävyys tarkistettiin pyyhkäisemällä sen kärkeen sylkeä; jos sylki kupli, oli venttiilissä vuoto. Vuotava venttiili oli ennen vanhaan helppo vaihtaa, koska pyörien renkaissa oli vain yhden tyyppisiä venttiileitä. Tänä päivänä venttiilejäkin on ainakin kolmea eri sorttia, joista jokaiset ovat tietysti erilaisia. Jos venttiili pitää, ja ilmat karkaavat silti renkaasta, on renkaassa reikä, joka vaatii paikkauksen.

Renkaan paikkaus on periaatteessa hyvin yksinkertainen työ, joka onnistuu jokaiselta, jos siihen vain viitsii paneutua. Paikkaukseen vaaditut työkalut ja varusteet ovat jako- tai kiintoavain pyörän muttereiden aukaisuun, rengasrautoja, paikkaustarvikerasia ja pumppu, jonka tulee tietysti olla renkaassa olevalle venttiilityypille sopiva. Rengasrautana voi käyttää mitä tahansa litteäkärkistä työkalua, joka ei kuitenkaan saa olla terävä.

Etupyörän irrotus

Kun tarvittavat välineet ovat paikalla, voi työn aloittaa. Ensimmäisenä tulee irrottaa se pyörä, jonka rengas vuotaa. Mikäli kyseessä on etupyörä, on se hyvin yksinkertaista irrottaa. Tällöin valitaan vain pyörän muttereihin sopiva avain tai käytetään säädettävää jakoavainta, jolla mutterit aukaistaan. Joissakin pyörissä ei tarvita mitään työkaluja pyörän irrottamiseksi, niihin on laitettu linkkukiinnitys, jossa pyöränmutterit on yhdistetty käännettävään linkkuvarteen, jolla ne sitten kiristetään tai löysätään paikoilleen tai pois.

Etupyörän jarruissa on kahta eri mallia, perinteinen saksimallinen tai levyjarru. Saksimallissa ei jarruvaijeria tarvitse irrottaa, riittää, että säätöä avataan niin, että pyörä renkaineen mahtuu tulemaan jarrupalojen välistä ulos. Levyjarruissa vanne irrotetaan pujottamalla se levyineen ulos jarrusatulasta. Takapyörä voi olla etupyörään verrattuna hieman kinkkisempi irrottaa pyörän ketjujen ja rattaan takia.

Takapyörän irrotus

Takapyörää irrotettaessa on hyvä olla mukana rätti tai muu, jolla pyyhkiä ketjurasvat pois käsistä. Takapyörä irrotetaan avaamalla mutterit, jotka pitävät pyörää paikoillaan, joko avaimella tai mutterien omilla kiristyslinkuilla. Kun mutterit on löysätty, ketju pujotetaan pois takarattaan päältä niin, että pyörä vapautuu.

Jos kyseessä on niin sanottu mummopyörä, jossa on takapyörän keskiön sisään rakennettu jarrusysteemi, täytyy jarruvipu irrottaa pyörän haarukasta sopivalla avaimella. Jos pyörässä on napavaihde, täytyy vaijeri irrottaa vaihteistosta, jotta pyörän saa vedettyä paikoiltaan. Maastopyörissä ketjun voi irrottaa helposti työntämällä vaihteistoa niin, että ketju löystyy ja pyörä on hyvin helppo irrottaa. Kun pyörä on irrotettu, voi varsinainen paikkausoperaatio alkaa. Edellä mainitut toimenpiteet ovat huomattavasti helpompi tehdä, mikäli pyörä on käännetty ylösalaisin. Tällöin työ sujuu huomattavasti mukavammin.

Sisärenkaan irrotus

Ensin tulee laskea renkaassa jäljellä oleva ilma venttiilin kautta ulos. Tämän jälkeen seuraa päällimmäisen renkaan poisto. Tämä voi olla operaation hankalin vaihe, mutta kärsivällisyys palkitaan. Renkaan irrotuksessa vanteelta kannattaa käyttää tarkoitukseen suunniteltuja rengasrautoja. Näin voi olla varma, että varovaisuutta noudattaen rengas ei rikkoonnu lisää. Rengas irrotetaan laittamalla ensin yksi rengasrauta renkaan ja vanteen väliin ja vääntämällä rengas pois paikoiltaan. Toinen rauta laitetaan edellisen viereen ja rengasta väännetään pois. Joskus tämä onnistuu jopa käsin, rengastyypistä riippuen, mutta alkuun pääsemiseksi tarvitaan kuitenkin lähes aina jonkin tyyppistä rengasrautaa tai vastaavaa työkalua.

Ole varovainen, jos käytät ruuvimeisseliä tai muuta teräväreunaista työkalua, sillä ne rikkovat helposti sisärengasta lisää. Kolmannella rengasraudalla jatketaan päällimmäisen renkaan irrotusta rengasrautaa siirtämällä, kunnes se on pois paikoiltaan toiselta puolelta. Tämän jälkeen kaivetaan sisärengas ulos.

Paikkaus

Renkaan paikkaus aloitetaan etsimällä renkaasta reikä. Kumiin pumpataan sisään ilmaa ja tutkitaan, mistä kohtaa se vuotaa. Kaikkein helpoin tapa on upottaa rengas veteen osa kerrallaan ja näin huomata vuotokohta. Kun vuotokohta on paikallistettu, se tulee merkitä vaikka tussilla tai liidulla. Sitten vuotokohta karhennetaan paikkasetin mukana seuraavalla karhentimella ja valitaan sopiva paikka setistä.

Kumiliima levitetään karhennetun reiän ympärille ja sen annetaan kuivaa ohjeen mukainen aika. Kun liima on kuivunut, valitusta rengaspaikasta poistetaan suojamuovi, paikka painetaan tiiviisti kiinni, sekä silotellaan kiinnityksen takaamiseksi.

Rengas täytetään ilmalla, minkä jälkeen varmistetaan ilman pysyvyys. Kun ilma kestää renkaan sisällä, lasketaan rengas jälleen tyhjäksi. Sisäkumi pujotetaan jälleen paikoilleen vanteelle ja päällyskumi viritellään paikoilleen varovasti päinvastaisessa järjestyksessä kuin irrotus. Pyörä paikoilleen, jarrut kohdilleen ja taas matka maittaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *