Hit enter after type your search item

Polkupyörän huolto ja pyöräilyyn liittyviä sovelluksia

You are Reading..

Polkupyörän huolto ja pyöräilyyn liittyviä sovelluksia

Polkupyörän huolto on tärkeää. Moni huoltaa pyörän itse, kun taas toiset vievät pyörän pyörähuoltoon. Suomessa pyörähuolto on usein varsin kallista ja erityisesti vanhan pyörän vieminen huoltoon ei välttämättä ole kovin kannattavaa.

On vaikea sanoa tarkalleen, kuinka usein pyörä tulisi huoltaa, yleisemmin pyörä huollatetaan tai huolletaan 1-2 kertaa vuodessa. Pyörän huoltaminen on kuitenkin jo turvallisuuden kannalta erittäin tärkeää, sillä esimerkiksi jarrujen huono toimivuus voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin. Monelle huoltaminen saattaa tuntua varsin likaiselta ja tylsältä puuhalta, mutta sen laiminlyömisellä voi olla vakavat seuraukset, sillä esimerkiksi renkaan irtoaminen kovassa vauhdissa voi johtaa vakavaan kaatumiseen.

Tällä sivustolla käymme läpi, mitä pyörän perushuoltoon kuuluu ja annamme joitakin neuvoja siihen, kuinka perushuolto tulisi tehdä. Pohdimme myös, onko pyörän vieminen huoltoliikkeeseen kannattavaa vai onko kuitenkin parempi huoltaa pyörä itse. Kerromme myös joistakin pyöräilyyn liittyvistä sovelluksista.

Yksi tällainen on Sport Tracker, joka sopii myös muuhun urheiluun kuin vain pyöräilyyn. Ehkä vielä paremmin pyöräilyyn soveltuva applikaatio on Strava, joka tarjoaa muun muassa eri henkilöiden julkaisemia pyöräilyreittejä. Pyörälenkkejä soi suunnitella myös Helsingin kaupungin julkaisemalla Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaalla, mutta se rajoittuu pelkästään pääkaupunkiseudun pyöräilyreitteihin. Pyörien korjaukseenkin löytyy sovelluksia. Esimerkkinä mainittakoon Bike Repair, joka on saatavilla sekä Applen puhelimiin että Android-laitteisiin. Sovelluksesta löytyy 58 korjaustutoriaalia ja 95 erilaista vinkkiä. Sovellus tarjoaa myös paikallisen sään ja kerää tietoa korjaukseen ja pyörän tekniikkaan liittyvistä aiheista. Sovellus neuvoo myös, millaisia vaatteita tulisi pukea päälle tietyllä ilmalla. Lisäksi sovellus kerää pyöräilyyn liittyviä uutisia yli 40 eri lähteestä. Pyörän korjaamiseen on olemassa muitakin sovelluksia, kuten esimerkiksi Bike Doctor, jonka saa asennettua iPhoneen.

Polkupyörän perushuolto

Yksi helpoimmista huolloista on ilman täyttäminen renkaaseen. Tähän tarvitaan useimmiten ainoastaan pyöränpumppu. Huomioitavaa kuitenkin on, että pyöränpumppuja on monia erilaisia. Tavallisin venttiili on ns. pikaventtiili. Tällainen löytyy suurimmasta osasta pyöriä, erityisesti vanhemmista pyöristä. Jos venttiili poikkeaa perinteisestä, saatetaan tarvita toisenlainen pumppu ilman täyttämiseksi renkaisiin.

Renkaan täyttäminen alkaa venttiilinkorkin avaamalla. Korkki hukkuu helposti, joten se on parempi pitää varmassa paikassa. Toinen tärkeä huoltotoimenpide on ketjujen ja lukon öljyäminen. Lukkoon ei saa laittaa muuta öljyä kuin lukkosulaa tai lukko- ja aseöljyä. Ketju- tai yleisöljyjä ei tule käyttää missään tapauksessa. Väärän öljyn käyttö voi johtaa siihen, että lukko jumittuu. Ketjujen putsaus on yksi pyöränhuoltajan tärkeimmistä toimenpiteistä. Joskus ketju on vain parempi vaihtaa uuteen, eikä sitä kannata alkaa huoltaa.

Muut perushuollon toimenpiteet

Mitä muuta polkupyörän perushuoltoon kuuluu? Polkupyörän pesu kuuluu yleensä perushuoltoon. Pyörään tulee erityisesti sadekelillä paljon likaa ja sen pesu onkin tärkeää. Pyörä kannattaakin pestä useammin kuin pyörän perushuolto tehdään. Pesuun kannattaa käyttää joko juoksevaa vettä tai esim. märkää rättiä. Painepesuria ei kannata käyttää.

Jarrujen huolto on ensiarvoisen tärkeää ja on hyvä muistaa myös öljytä putsatut ketjut välittömästi. Polkupyörän etummainen jarru tulee säätää niin, ettei etujarru lukkiuta etupyörää. Mikäli etupyörä lukkiutuu, menettää ajaja pyörän hallinnan ja saattaa lentää ohjaustangon yli katuun mahdollisesti vakavin seurauksin. Jarruja on pyörissä erityyppisiä, esimerkiksi cantilever ja v-jarrut. Jarrujen toimivuus ja renkaat tulisi tarkastaa aina ennen pitkälle pyörämatkalle lähtöä. Myös jarrupalojen vaihto kannattaa suorittaa säännöllisesti.

Satulan korkeuden muuttaminen on usein myös usein ajankohtaista, ja kuusikoloavain on tähän tarvittava työkalu.

Mitä varusteita pyörässä tulee olla?

Pyörässä tulisi olla tietyt lain edellyttämät varusteet. Mikäli nämä puuttuvat, voi poliisi langettaa pyöräilijälle rikesakon. Pyörässä tulee olla heijastimet, vaikka sillä liikuttaisiin ainoastaan valoisana aikana. Eteenpäin osoittavan heijastimen tulisi olla valkoinen ja taaksepäin osoittavan heijastimen taas punainen. Pyörässä tulee olla myös valo, jonka tulee olla valkoinen/keltainen. Etuvalo ei saa olla punainen.

Pyöräilijällä olisi myös hyvä olla kypärä, koska tämä voi jopa pelastaa hengen sekä suojata päävammoilta. On myös hyvä, jos pyörässä on mukana ainakin peruskorjaustarvikkeet. Etenkin pyöränpumppu ja paikkaustarvikkeet on hyvä olla mukana pidemmillä matkoilla. Myös joitakin ensiaputarvikkeita, kuten laastareita ja sideharsoja on hyvä kuljettaa, mikäli näille on tilaa.

Pyörissä, joilla vedetään erillistä perävaunua, tulee olla kaksi erillistä jarrulaitetta. Mikäli pyörällä kuljetetaan lasta, tulee siinä olla tähän tarkoitukseen soveltuva istuin.

Kannattaako pyörä huoltaa itse vai viedä se huoltoon?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Paljon riippuu henkilön omasta taidosta ja halusta käyttää aikaa pyörän huoltamiseen. Monet huoltotoimenpiteet ovat varsin yksinkertaisia, eikä niiden tekemiseen vaadita erityistaitoja. Pyöräilijät pystyvät suorittamaan itse yksinkertaisimmat toimenpiteet, kuten kumin paikkaamisen ja niiden pumppaamisen, pyörän pesun ja ketjujen öljyämisen. Myös ruuvien kiristys onnistuu useimmilta.

Kuitenkin pyörän yksityiskohtaisempi huolto saattaa vaatia pyörän viemistä huoltoon. Moni on tosin sitä mieltä, että useimmat korjaamot laskuttavat ylihintoja pyörän perushuollosta, joka ei välttämättä sisällä vaikeampia toimenpiteitä ja saattaa viedä ainoastaan 10 minuuttia. Pyörän perushuolto voi maksaa lähemmäs sata euroa, mikä on monelle varsin paljon. Monet pyöräilevät vanhoilla pyörillä, jonka arvo voi olla alhaisempi kuin huollon hinta. Joskus tuleekin järkevämmäksi ostaa uusi pyörä, esimerkiksi käytettynä, ja se voi tulla edullisemmaksi kuin pyörän vieminen huoltoon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *