Hit enter after type your search item

Polkupyörä on arvotavara – säilytyksen ABC

You are Reading..

Polkupyörä on arvotavara – säilytyksen ABC

Polkupyöriin sijoitetaan nykyisin aiempaa enemmän rahaa. Niissä saattaa olla kiinni pieni omaisuus ja ne ovat tärkeitä kulkuvälineitä kaupungeissa. Yhä useampi suomalainen hankkii itselleen laadukkaan pyörän lisävarusteineen, sillä se on ekologinen menopeli, jolle löytyy autoa helpommin parkkipaikka kaupungissa.

Säilytyspaikka on vain valittava hyvin, sillä varkaat ovat iskeneet silmänsä näihin kaksipyöräisiin arvotavaroihin. Kevyet pyörät ovat varkaille helppoja kuljetettavia ja Suomen suurimmissa kaupungeissa häviääkin keskimäärin 2-3 polkupyörää joka päivä. Kesää kohti varkaudet lisääntyvät ja varasliigat iskevät usein ruuhkaisiin paikkoihin keskustassa, jossa pyöriä on eniten. Pyörä tulee lukita aina, silloinkin kun asian hoitaminen kestää vain muutamia minuutteja. Polkupyörävarkailla on usein mukanaan työkalut, joiden avulla heppoisempien lukkojen murtaminen käy nopeasti, joten kannattaakin panostaa kunnon lukkoon ja miettiä, mihin sen saa parhaiten kiinnitettyä.

Suomen sääolosuhteet ovat haastavat pyörän säilytyksen kannalta. Eritysesti talven aikana pyörää tulisi säilyttää pyörävarastossa tai vähintään katoksen alla. Jos pyörä on ollut pitkään käyttämättä ja ulkotiloissa, kannattaa se käyttää ammattilaisen huollettavana. Omakotitaloissa on yleensä mahdollisuus säilyttää pyörää sisätiloissa, joissa on tilaa hoitaa myös tarvittavat huoltotoimenpiteet. Suurin osa pyöräilijöistä pystyy itse tekemään pyörälleen vaadittavan kevyen huollon.

Kerrostaloissa pyörän säilytys onkin jo monesti haastavampaa. Erityisesti kalliiden pyörien säilytys tuottaa päänvaivaa ja moni kantaa fillarinsa mieluiten omaan asuntoon. Pyörien käytön lisääntyminen on saanut kuitenkin kerrostalojen taloyhtiötkin panostamaan pyörien säilytykseen aiempaa enemmin, monissa kerrostaloissa on tehty tilaa säästäviä uusia ratkaisuja, joiden avulla pyörät pysyvät paremmassa järjestyksessä. Kalliiden pyörien omistajille yhteistilat tuntuvat kuitenkin usein turvattomilta, joten ainoa mahdollisuus on kehitellä hyvä säilytysratkaisu omaan asuntoon.

Kun vakuutus ei tunnu riittävältä

Kalliin polkupyörän ostaja hankkii useimmiten vakuutuksen, mutta kun laskee yhteen omavastuun ja pyörän käyttövuosien vähennyksen, tuntuu varkauksien täydellinen minimointi parhaalta ratkaisulta. Useissa laadukkaissa maantiepyörissä ajokin kesto voi olla jopa 10 vuotta ja vakuutuksesta saatavilla rahoilla on vaikea hankkia yhtä hyvää ajokkia saman tien alle. Kerrostaloasunnossa pyörä vie paljon tilaa ja kurakeleillä se tulee puhdistaa.

Omistajan kannattaakin pohtia erilaisia säilytyskeinoja, joiden avulla pyörän voi nostaa seinälle tai kattoon. Innokkaampi sisustaja voi suunnitella pyörän osaksi sisustusta. Osalla paljon pyöräilevistä on useampia pyöriä eri sää- ja maasto-olosuhteita varten, ja tällöin paras ratkaisu on ostaa pyörätanko, jossa on mahdollista säilyttää kaksi pyörää päällekkäin. Tanko kannattaa sijoittaa paikkaan, josta pyörät saa helposti ulos. Alle voi sijoittaa kuramaton ja lähelle työkalut, jolloin pienet remontit on helppo hoitaa suoraan säilytyspaikassa.

Pyörävaraston uusi ilme

Kerrostalojen pyörävarastot ovat nykyisin pullollaan erilaisia pyöriä. Ellei niitä varten hankita asiallisia säilytysratkaisuja, on vaarana, että ne kolhiintuvat toisiaan vasten. Oman pyörän löytäminen ja käyttö muuttuu hankalaksi, jos pyörät ladataan päivittäin varastoon sikin sokin. Seinäkiskoille asennettava säilytyskelkka on erinomainen ratkaisu kerrostalon suuria tiloja varten. Sen avulla pyörät pysyvät järjestyksessä ja ne on helppo löytää. Sen avulla pyörät saadaan omiin pidikkeisiinsä ja samalla tilojen käyttö tehostuu.

Kiskoille taas on mahdollista saada jopa 20 pyörää kolmelle metrille, jos kisko saadaan asennettua tilan keskelle tolppien väliin. Tällöin molemmille puolille on mahdollista asettaa pyöriä. Eräs mahdollisuus on asentaa varastotilaan pyöräkoukku, jonka avulla fillari saadaan nostettua helposti ja turvallisesti seinälle, satula seinää vasten. Fillarikoukkuja on helppo asentaa myös yksityisiin tiloihin, kuten omakotitalon autotalliin tai sisätiloihin.

Lukitse pyörä kunnollisella lukolla

Monilla pyörä on kahdessa säilytyspaikassa päivän aikana, kotivarastossa ja työpaikalla tai opiskelupaikassa. Osa työpaikoista on järjestänyt työntekijöilleen asialliset säilytystilat, mutta monissa turvallisuudesta joutuu huolehtimaan pääsääntöisesti itse kunnollisen lukon avulla. Tarjolla on vaijeri-, ketju-, taite-, runko- ja U-lukkoja, joista kaikista löytyy erilaatuisia malleja. Runkolukko on siitä ongelmallinen, että sen avulla pyörää ei saa lukittua kiinteään kohteeseen ja varkaalle on helppoa kantaa pyörä pois paikalta.

Varkaat valitsevat yleensä kohteet, jotka on helppo murtaa ja jättävät järeämmät lukot rauhaan. Kannattaa kuitenkin hankkia lukko, jota on helppo käyttää ja sen tulisi soveltua niihin kohteisiin, joissa pyörää useimmiten pidetään. Pyörä pitäisi saada kiinni jämerään paikkaan ja rungon lisäksi myös etu- ja takarenkaat tulisi saada lukkoon kiinni. Muuten käy helposti niin, että pyörät ja jopa satula viedään.

Säilytystarpeet käytön mukaan

Pitkäaikais- ja lyhytaikaissäilytystä varten tarvitaan erilaisia ratkaisuja. Kaupunkialueella esimerkiksi kirjastojen, pysäkkien ja uimahallien edustalla, sopivat pyörille erinomaisesti katokset, joihin pyörät saadaan kiinni rengastelineeseen rengaslukituksella tai ketjulukitustelineeseen. Joukkoliikenteen risteyspaikoille on hyvä saada pyörät lukittua kunnolla, sillä moni jättää pyörän pitkäksikin aikaa talteen jatkaessaan matkaa esimerkiksi metrolla.

Kaksikerrostelineet ja pyöräkaapit ovat turvallisia ratkaisuja, joissa pyörä on suojassa myös sään vaihtelulta. Ne ovat kuitenkin kalliita ratkaisuja ja niitä tavataankin vain hyvin ruuhkaisissa paikoissa. Kippioven taakse nostettavat pyörät muodostavat oman säilytysratkaisunsa, jossa säästetään tilaa ja saadaan pyörät säilöön yksittäin.

Pyörien hyvien säilytystilojen järjestäminen mahdollistaa monille pyöräilyn yhdistämisen joukkoliikenteeseen ja moottoriajoneuvosta luopumisen, ja tällöin hieman hinnakkaampienkin pyörävarastojen hankkiminen puoltaa paikkaansa osana toimivaa kaupunkisuunnittelua. Yhä useammalle päivittäinen pyöräily onkin yhdistelmä arkiliikuntaa ja kunnon kohotusta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *