Hit enter after type your search item

Mitä polkupyörän huoltamiseen tarvitaan?

You are Reading..

Mitä polkupyörän huoltamiseen tarvitaan?

Kuten mikä tahansa muukin kulkuväline, myös polkupyörä vaatii säännöllistä huolenpitoa pysyäkseen ensiluokkaisessa toimintakunnossa ja tarjotakseen turvallisia ja huolettomia ajokilometrejä. Perushuoltoon ei vaadita sen suurempaa teknistä osaamista, vaan jo pelkällä maalaisjärjellä ja viitseliäisyydellä pääsee pitkälle. Hankalampiin huoltoihin on suositeltavaa käyttää alan asiantuntijoiden tarjoamia huoltopalveluita, mutta omiin taitoihin luottamalla pääsee hienosti alkuun.

Useimmille kevät on otollinen aika suorittaa pyörän huoltotoimenpiteitä, sillä mikäli pyörä on talven ajan levännyt varastossa, on sen toiminnot hyvä tarkistaa ennen pyöräilykauden alkamista. Talvipyöräilijät sen sijaan joutuvat pitämään ajokistaan huolta ympärivuotisesti, vaihtamaan kenties nastarenkaat ja lisäämään tehokkaampia valoja pimeyttä vastaan. Kaikille pyöräilijöille vähimmäisvaatimus huoltoon on polkupyörän puhdistaminen, jolloin kaikki mahdolliset liasta johtuvat viat voidaan ehkäistä. Puhtaasta pyörästä on myös helpompi havaita esimerkiksi kulumisesta johtuvat, hitaasti etenevät viat.

Nopea huolto ei ole vaikea suorittaa

Polkupyörän yksinkertaisin ja taatusti jokaisen taitotasoon soveltuva perushuolto sisältää pyörän puhdistuksen lisäksi ketjujen öljyämisen ja renkaiden ilmanpaineen tarkistamisen. Renkaiden osalta silmämääräinen tarkastelu varmistaa, että ulkokumi on ehjä ja hyväkuntoinen. Tyhjentyneisiin renkaisiin pumpataan ilmaa, joka varmistaa kevyemmän pyöräilyn. Ennen uuden öljyn lisäämistä ketjuihin, ne voi puhdistaa rasvaa poistavalla pesuaineella harjaamalla. Lopuksi pesuaine huuhdellaan kuumalla vedellä pois ja ketjuihin voi lisätä uutta öljyä. Ketjuille on olemassa erillistä ketjuöljyä, joka pitää ketjut kosteina ja siten hyvin toimivina.

Puhdistuksen, renkaiden ilmanpaineen tarkistamisen ja ketjujen rasvaamisen suorittamiseen vaadittavien välineiden määrä on erittäin vähäinen ja niissä voi hyödyntää monia jo kotoa valmiiksi löytyviä välineitä, kuten rättejä ja vaikkapa vanhaa tiskiharjaa. Rahallista panostusta vaaditaan pesuaineiden, pumpun ja ketjuöljyn muodossa, joten työstä selviää pienellä budjetilla.

Perushuollosta seuraavalla tasolle

Mikäli perushuollon jälkeen sormet vielä syyhyävät lisätoimenpiteisiin pyörän huollon osalta, on ilman muuta tartuttava toimeen. Esimerkiksi pyörän vanteen oikaiseminen, jarrunesteiden vaihto tai iskunvaimentimien säätöihin liittyvät toimenpiteet kannattaa suosiolla jättää ammattilaisten harteille, mutta monta muuta asiaa voi tehdä itse. Tällaisia ovat voimalinjan tarkistus, vaihteiden säädöt sekä ohjainlaakerin ja jarrujen säädöt.

Voimalinjan tarkistus tarkoittaa, että ketjun ja takarattaiden kunto kartoitetaan. Vaihteiden osalta tarkistetaan, että etu- ja takavaihtajan toiminnot ovat kunnossa ja ketjut eivät pääse hyppäämään rattaiden yli. Ohjainlaakerin välyksen poistamisella varmistetaan, että etupyörä ja ohjaustanko ovat oikeassa linjassa. Jarrujen kunnossapito varmistaa, että pyörä on liikenteessä turvallinen, jarrulevyt eivät ole vääntyneet eikä jarrupaloissa ole liiallista kulumaa.

Seuraavaksi perehdymme jokaiseen mainittuun pyöränhuoltotoimenpiteeseen hieman yksityiskohtaisemmin, joten pysythän matkassa mukana!

Ketjujen ja takarattaiden kunnon tarkistaminen

Polkupyörän toiminnan kannalta oleellisin osa on ketju, joka vaikuttaa voimansiirtoon ja vaihteistoon. Jo pelkällä puhdistamisella ja voitelulla pääsee alkuun, mutta ketju on kuluva osa pyörää, joten se pitää aika ajoin vaihtaa kokonaan uuteen. Kun pyörällä on muutama tuhat ajokilometriä takana, on hyvä hetki tarkistaa ketjun ja takarattaiden kunto.

Ketju kuluu ja venyy, ja liian pitkälle edetessään tämä vaikuttaa pyörän toimintaan. Ketjun kunnon tarkistamiseen on olemassa oma ketjun venymän tarkistamistyökalu, ketjun venymämittari. Sen avulla ketjun kunnon saa selvitettyä nopeasti ja helposti, ja tämä tulos puolestaan kertoo siitä, onko isommalle remontille aihetta. Loppuun ajetut ketjut ovat usein ehtineet rikkoa myös rattaan. Rattaita on olemassa sekä kierrepakalla että kasettipakalla, joihin kumpaankin on olemassa useita erilaisia rattaidenirrotustyökaluja. Oman polkupyörän ratastyypin selvittämällä löytää oikeanlaisen työkalun työn tekemiseen.

Vaihteiden säädöt

Polkupyörät voi jakaa vaihteiden suhteen kolmeen: vaihteettomat, etu- ja takavaihtajilla varustetut pyörät sekä napavaihteiset. Vaihteettomien pyörien osalta säätöjä ei luonnollisestikaan voi tehdä ja napavaihteisissa pyörissä huolto keskittyy pääosin öljyämiseen ja vaijerin kiristämiseen. Etu- ja takavaihtajilla varustetuissa pyörissä omatoimisen pyöränhuoltajan tarvitsee vain harvoin koskea vaihtajien säätöihin, koska niissä olevat rajoitinruuvit estävät ketjua hyppäämästä pienimmän rattaan ali tai suurimman rattaan yli. Normaalisti kyseiset ruuvit eivät mene pois tehdasasetuksista, joten niihin ei kannata koskea turhaan. Vaihteiden säätöihin riittää useimmiten vaihdevipujen sormiruuvi, joka nimensä mukaisesti toimii sormin pyörittämällä ja erillistä työkalua siihen ei tarvita. Mikäli ketju ei nouse rattaalta toiselle, vaijeria kiristetään. Jos sormiruuvin säätö ei riitä tarvittavaan kiristykseen, siirretään ketju pienimmälle rattaalle ja vaijerin kiinnitysmutteri avataan vaihtajassa, jonka jälkeen vaijerin saa kiristettyä.

Jarrujen ja ohjainlaakerin säädöt

Jarrut ovat tärkeä osa turvallista polkupyöräilyä, joten niiden toiminnasta on pidettävä hyvää huolta. Kotimekaanikko voi tutkia jarrujen kuntoa jarrulevyjen vääntymää tutkimalla. Pienet vääntymät saa oikaistua joko sormin tai jakoavaimella, jolloin sen kärkien väliin kannattaa laittaa pehmike. Kuluneet jarrulevyt voi myös vaihtaa kokonaan uusiin.

Jarrupalojen vaihto on yksinkertainen toimenpide, jolloin ruuvimeisselillä tai kuusiokoloavaimella on käyttöä. Jarrupalat irrotetaan ja niiden tilalle asennetaan uudet. Ohjainlaakerin välyksen poistaminen on neljäs toimenpide, jonka jokainen pyöräilijä voi itse suorittaa. Jakoavainta käyttämällä pääsee käsiksi ohjauksen hienosäätöihin, jolloin pyöräilymukavuus lisääntyy. Pyörän perusmuotoiseen huoltoon ei siis juurikaan erikoisia työkaluja tarvita, sillä puhdistusvälineillä, öljyllä, pumpulla ja muutamalla ruuvimeisselillä ja muulla jokaisesta kodista löytyvällä työkalulla selviää jo varsin hyvin. Tärkeintä on rohkaistua ja uskaltaa tarttua toimeen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *